fbpx

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA i KOLAČIĆI

Studio exLumine osim Vaših uspomena pažljivo čuva i Vašu privatnost.

Voditelj obrade podataka je Studio ex lumine d.o.o. iz Zagreba, a sva pitanja, komentare ili zahtjeve u vezi sa zaštitom osobnih podataka i kolačićima treba uputiti na email adresu exlumine@gmail.com.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Korištenje ove web stranice (www.exlumine.com) moguće je bez navođenja osobnih podataka. Međutim, u trenutku kad korisnik inicira kontakt, obrada osobnih podataka postaje nužna. Ova Politika privatnosti pruža detaljne informacije o tome koji se osobni podaci prikupljaju, zašto se prikupljaju, kako se koriste, zakonsku osnovu prema kojoj se obrađuju te jasno određuje Vaša prava u vezi s Vašim osobnim podacima prema važećim zakonima o zaštiti podataka i privatnosti, uključujući Opću Uredbu o zaštiti podataka (GDPR).

KOJI SE OSOBNI PODACI PRIKUPLJAJU I ZAŠTO?

Kad postavite upit, prikupljamo podatke o Vašem imenu i email adresi kako bismo uspostavili primarnu komunikaciju. Svi ostali podaci nisu nužni, no dobrodošli su i služe kako bismo lakše odredili vrstu usluge koja bi Vam najbolje odgovarala.

U trenutku rezervacije termina prikupljaju se dodatni podaci kao što su: adresa, telefonski broj, imena, dob, spol i druge pojedinosti o Vama i o članovima Vaše obitelji te ostalim sudionicima na fotografiranju,te konačno, sve druge informacije koje ste sami odlučili dati; a sve isključivo radi obavljanja usluga za koju smo angažirani.

Prilikom fotografiranja nastaju fotografije koje mogu identificirati Vas, članove vaše obitelji i druge sudionike fotografiranja te se mogu smatrati osobnim podacima. Fotografije mogu biti proizvedene u tiskanom i digitalnom formatu. Dužni ste osigurati da svi sudionici fotografskog snimanja dobiju uvid u ovu Politiku o privatnosti.

KAKO SE KORISTE VAŠI OSOBNI PODACI?

Vaši osobni podaci koriste se na sljedeće načine:

  1. da bismo Vam mogli pružiti usluge za koje ste nas angažirali, kreirati i isporučiti proizvode koje ste zatražili i kontaktirati Vas u vezi s korištenjem usluga.
  2. za određene legitimne poslovne interese, koji uključuju i sljedeće: zadržavanje osnovnih podataka za Vašu identifikaciju i sprečavanje daljnje neželjene obrade; odgovaranje na zahtjeve nadležnih tijela; zaštita prava, sigurnosti ili imovine tvrtke Studio ex lumine d.o.o, vas ili drugih; i provedba ili obrana zakonskih prava ili sprečavanje štete.
  3. uz Vaš pristanak, Vaše fotografije mogu se koristiti za promidžbu i oglašavanje našeg poslovanja, uključujući: (1) izložene fotografije u studiju i u tiskanim publikacijama, prezentacijama, promotivnim materijalima (uključujući letke, brošure, naljepnice, knjižne oznake, plakate, informativne listove, kalendare); (2) na web stranici i blogu te drugim oblicima digitalnog oglašavanja usluga; (3) na forumima društvenih mreža kao što su Instagram, Pinterest i Facebook; i (4) na izložbama i natječajima.
  4. uz Vaš pristanak, kontaktirat ćemo Vas putem email adrese kako bi Vam pružili informacije o robi ili uslugama, događajima i drugim promocijama za koje smatramo da bi vas mogle zanimati, ako ste se za to odlučili..
  5. uz Vaš pristanak, u drugu svrhu na koju ste pristali.

ZAŠTITA VAŠIH PODATAKA I POVEZNICE S TREĆIM STRANAMA

Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Vaše osobne podatke dijelimo s trećim stranama samo kada je to nužno u svrhu izvršenja naših poslovnih aktivnosti, i to u sljedećim situacijama:

  1. pružateljima specijaliziranih usluga, uključujući pružatelje financijskih usluga i odvjetnike, profesionalne retušere, tiskare, uokviritelje, izrađivače foto albuma i administratore galerija klijenata, angažiranih u svrhu podržavanja poslovanja. Takvi poslovni partner mogu pristupiti, obrađivati ​​ili pohranjivati ​​vaše osobne podatke tijekom obavljanja svojih dužnosti prema nama, isključivo u skladu s našim uputama i radi obavljanja usluga za koje smo ih angažirali.
  2. Iz administrativnih i pravnih razloga: u slučaju da trebamo otkriti vaše osobne podatke (i) u skladu sa zakonskom obvezom i/ili sudskim ili regulatornim postupkom, sudskim nalogom ili drugim pravnim postupkom; (ii) zaštititi sebe i/ili svoje ugovaratelje od gubitka ili oštećenja. To može uključivati ​​(bez ograničenja) razmjenu informacija s policijom, sudovima i ostalim ustanovama ovlaštenima za provedbu zakona.

ROK ČUVANJA PODATAKA

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo u skladu s odgovarajućim propisima o zaštiti osobnih podataka te sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima. Fotografije posebne umjetničke vrijednost prema procjeni autora fotografija moguće je čuvati trajno budući da predstavljaju autorsko djelo. Svi ostali osobni podaci se brišu kada se utvrdi da nam podaci o Vama više nisu potrebni te da su protekli zakonski rokovi za čuvanje takvih evidencija i podataka, što je detaljnije uređeno Pravilnikom o čuvanju podataka.

VAŠA PRAVA NA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

U skladu s važećim zakonodavstvom u svakom trenutku imate pravo:

  1. Zatražiti pristup svojim osobnim podacima i njihov ispravak ili brisanje, ili ograničavanje njihove obrade ili prava na prenosivost.
  2. U bilo kojem trenutku povući suglasnost za buduću obradu osobnih podataka, bez navođenja razloga. To neće utjecati na zakonitost obrade vaših podataka prije trenutka povlačenja suglasnosti.
  3. Podnijeti žalbu Voditelju obrade ili nadležnom tijelu za zaštitu podataka nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP) ako ste zabrinuti zbog načina na koji se postupa s vašim osobnim podacima.

POLITIKA O KOLAČIĆIMA

Kolačići (eng. cookies) su male tekstualne datoteke koje web stranica postavlja na vaš uređaj radi ispravnog funkcioniranja web stranice i jednostavnog i bržeg korisničkog iskustva.

Kolačići koje koristimo na ovoj web stranici su:

  1. Privremeni kolačići ili kolačići sesije koji se uklanjaju s računala po zatvaranju internetskog preglednika, a koriste se za omogućavanje pristupa sadržaju.
  2. Trajni ili spremljeni kolačići koji ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika, ali ne pohranjuju osobne podatke korisnika, već prikupljaju agregirane i anonimne podatke. Ovi kolačići su poslani iz naše domene ili iz domena treće strane, a koriste se za pohranjivanje vaših preferencijalnih odabira i postavki, za analizu ponašanja korisnika, izradu izvještaja i omogućavanje internetskog oglašavanja, borbu protiv prevara i za ostale legitimne svrhe.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vam vidljive, no možete promijeniti postavke svog internetskog preglednika i tako sami izabrati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, te pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju. Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite web stranicu www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu. Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim web mjestima, posjetite web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

IZMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI I POLITIKE O KOLAČIĆIMA

Svaku buduću izmjenu naših politika objavit ćemo na ovoj stranici. Molimo vas da povremeno posjetite ovu stranicu radi informiranja o mogućim izmjenama ove politike. Ova politika posljednji put je izmijenjena 5. travnja 2019. godine i zamjenjuje sve druge politiko o privatnosti i o kolačićima koje su važile prije tog datuma.