fbpx

PITALI STE...

Općenito o fotkanju

Detaljnije

Koji su paketi, koja je cijena i koliko se fotografija dobije?

Fotografiranje počinje od 500kn, ovisno o lokaciji i trajanju fotografiranja, a paketi fotografija od 1000kn, ovisno o broju željenih fotografija i uključenih print materijala. Molim Vas, kontaktirajte me za sve detalje.

Dolazite li doma ili fotografirate isključivo u studiju?

Tri su lokacijske opcije:

In-home session podrazumijeva fotografiranje u domu klijenta i idealan je izbor za sve klijente koji se najudobnije osjećaju u svom životnom prostoru i na fotografijama žele vidjeti taj osobni pečat.

White studio session je fotografiranje u studiju posebno prilagođenom za newborn&baby fotografiju. Idealan je izbor za sve klijente koji žele idealno osvjetljenje i fotografije jednostavnih i čistih linija.

Outdoor session je fotografiranje na vanjskoj lokaciji po dogovoru, idealno za obiteljsko fotografiranje, posebno za obitelji s više/većom djecom.

Koliko dugo traje fotografiranje?

Najbolji odgovor na ovo pitanje je da fotografiranje traje onoliko koliko dijete/djeca žele. Za uspješan session, važno je poštovati dječji ritam i maksimalno mu se prilagoditi. U praksi to znači da prosječan newborn session traje 2-3 sata, trudnički i obiteljski session 1-2 sata, a mini baby session 40ak minuta.

Koliko je vremena unaprijed potrebno rezervirati termin?

Novorođene bebe najbolje je fotografirati do 3 tjedna starosti i većina klijenata svoj termin rezervira još u trudnoći. S obzirom na ograničeni broj newborn sessiona mjesečno, to je najbolji način da se osigura dostupnost termina u razdoblju idealnom za fotografiranje.

Za sve ostale vrste sessiona, obično je dovoljno javiti se mjesec dana prije planiranog datuma fotografiranja za pronaći slobodan termin. Vrlo su traženi termini početkom i krajem ljeta te u predbožićno vrijeme pa se za te termine preporuča javiti čim prije.

Kada se možemo fotkati? Koji su dostupni termini?

Termine za white studio i in-home session moguće je rezervirati radnim danom, od ponedjeljka do petka u razdoblju 9-14h.

Termine za outdoor session dogovaramo individualno, ovisno o vremenskoj prognozi i godišnjem dobu, obično krajem dana, prije zalaska sunca. Ili rano ujutro, za ranoranioce.

Kad ćemo i kako dobiti naše fotografije?

Online galerija za pregled i preuzimanje vaših fotografija bit će spremna u roku od 30 dana od datuma fotografiranja.

Kada se najbolje fotografirati u trudnoći?

Fotografiranje je najbolje planirati između 27. i 34. tjedna trudnoće, kad se trbuh već polako ističe, a prije nego što postane neudobno velik.

Kada je nabolje fotografirati novorođene bebe?

Sve prekrasne i neponovljive detalje Vaše novorođene bebe najbolje ćemo uhvatiti u prva 2-3 tjedna od dana rođenja. Tako malene bebe mijenjaju se doslovce preko noći i šteta je sve te detalje ostaviti u postporođajnoj magli.

Ipak, ponekad se dogodi da zbog raznoraznih okolnosti niste u mogućnosti organizirati fotografiranje odmah nakon poroda. Ne brinite, nikad nije kasno! Možda ćemo morati malo modificirati Vaš session, no svaki trenutak istinske povezanosti prilika je za prekrasnu fotografiju.

Koliko traje newborn session?

Trajanje newborn sessiona u potpunosti diktira sama beba. Nije lako biti fotomodel, treba se protegnuti, najesti, promijeniti pelenu... no roditelji bi se trebali pripremiti na minimalno 2-3 sata ugodnog druženja.

Kada je najbolje fotografirati bebu stariju od 2 mjeseca?

U prvoj godini života, idealno vrijeme za fotografiranje su 0, 4, 8. i 12. mjesec. Svaki od njih obično obuhvaća neki novi razvojni moment, od prvih bezubih osmjeha, preko samostalnog sjedenja sve do prvih koraka. No, ne treba se ograničavati "pravilima". Vaše dijete više nikada neće biti ovako maleno. Svaki trenutak je savršen trenutak da zajedno zaustavimo vrijeme i zauvijek zabilježimo tko su i kakvi su upravo sada.